Immár hivatalosan is megvásárolható Magyarországon a Nissan Leaf, a hazai vezérképviselet azért várta meg a felfrissített modellt, mert az egyfelől nagyobb hatótávolságú, másfelől az európai gyártás miatt olcsóbb is.

Kezdetben egy helyen, a Nissan Gablini budaörsi kereskedésében lehet megvásárolni és szervizeltetni az akkumulátoros-elektromos kocsit, jövőre ilyenkor már három értékesítési/szervizpont lesz a tervek szerint. Addig is úgy számolnak, 40-50 példányt tudnak majd forgalomba helyezni, nem utolsó sorban azért, mert rögtön flottakezelőknek is ajánlják az autót.

Fekete belsőt kíván az európai ember a felmérések szerint. Megkaptuk Fekete belsőt kíván az európai ember a felmérések szerint. Megkaptuk

A havidíjas konstrukcióknál az évi átlagos 15 000 km-es futásteljesítménnyel számolva négy év alatt már nagyjából azonos a költség, mintha egy dízel-automata kompaktot választott volna a cég. Nem is beszélve a kezdeti PR-értékről, miszerint az adott vállalkozás számára igenis fontos a környezetbarát termékek használata. Annak, aki netán vásárolna magának egy példányt, annak 8 774 500 Ft-kell letennie az asztalra. Hazánkban csak a Visia felszereltségű autókat hozzák abból kifolyólag, hogy a két magasabb szinten széria a Carwings navigáció, amelynek extra funkciói nem működnek hazánkban. Az alapáron felül még a NissanConnect 2.0 navigációra (tolatókamerával együtt 220 000 Ft) és a nagyon hasznos  6,6 kW-os töltőberendezésre (270 000 Ft) lehet még költeni.

Nem spóroltak a kapcsolókkal, itt a kormánytól balra rejtőző darabok láthatóak Nem spóroltak a kapcsolókkal, itt a kormánytól balra rejtőző darabok láthatóak

Utóbbinak az a lényege, hogy ahol van 32 A-os elektromos csatlakozás, ott fele idő alatt lehet feltölteni az akkumulátort, alaphelyzetben 8 óráig tart a lemerült telep feltöltése, ezzel 4 óra alatt megvan. A Nissan egyébként a maga részérő mindent megtesz az elektromos infrastruktúra fejlesztésének elősegítésére, például jelenleg Magyarország területén 3 darab villámtöltő állomás üzemel, jövő ilyenkor már 25-öt lesz – a japán gyár ingyen biztosítja majd a készüléket. De nem csak a gyártás települt át Európába, a kocsit is az itteni ízléshez alakították. Például feszesebbre vették a felfüggesztést, és fekete belsőt készítettek – mindkettőt a közvélemény-kutatások eredményének megfelelően.

Tízszer ennyit szeretne értékesíteni egy év alatt a Nissan Tízszer ennyit szeretne értékesíteni egy év alatt a Nissan

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!