Egyenlítői Guinea elnökének, Teodoro Obiang Nguema Mbasogo-nak 11 nagy értékű luxusautóját foglalta le a francia rendőrség szeptember 28-án, a Rue de Foch 42 szám alatt található rezidenciáról.

Két Bugatti Veyron (egy normál és egy Grand Sport 669 Edition), egy Maserati MC12, egy Porsche Carrera GT, Ferrari Enzo Ferrari, Ferrari 599 GTO, Bentley Azure, Bentley Brooklands, Aston Martin V8 V600LM és egy Rolls-Royce Drophead Coupe is van a lefoglalt autók között, amelyeket egy, folyamatban lévő nyomozás kapcsán helyeztek zár alá. A több, mint 5 millió euró értékű gyűjteményt állítólag állami pénzek elsikkasztásával szerezte be az államfő.

Nem kis meló lehetett az autók sérülés nélküli trélerre állítása Nem kis meló lehetett az autók sérülés nélküli trélerre állítása

Az Afrikai Unió elnöke 2010. novemberében mondott le mentelmi jogáról, és egyezett bele abba, hogy a francia rendőrség nyomozást indítson a gyanú szerinti sikkasztás ügyében. Ez a lefoglalás nem áll kapcsolatban azzal a korábi esettel, amikor 31 autót foglaltak le Dél-Franciaországban.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!