683 MX-5 csatlakozott a nagy MX-5 felvonuláshoz az RDW tesztközpontjánál, így megvalósítva a valaha mért leghosszabb mozgásban lévő Mazda-parádét. 1450 résztvevő járult hozzá az esemény sikeréhez, mellyel sikerült felülmúlni a 2010-ben, a németországi Essen-ben felállított eredményt (459 db MX-5).

Az MX-5 parádét, melyet Hollandia egyik legszebb ártéri területére vittek, a holland tévés műsorvezető, Allard Kalff vezette egy speciális, harmadik generációs (NC) MX-5 kormányánál ülve – útitársa a Mazda Motor Europe elnök-vezérigazgatója, Jeff Guyton volt. Később, a sikeres rekorddöntés után Jeff Guyton kapta kézhez a rekorddöntést igazoló okmányt, melyet Pravin Patel, a Guinness Rekordok Könyve döntőbírója adott át.

A lelystad-i RDW tesztközpont a MAX-5 2013 rendezvény teljes ideje alatt a japán márkának és a Mazda-élménynek szentelte magát, melynek része volt a holland MaX5 autóverseny pilótáinak felvonulása, és a 3rotoros motorral felszerelt Mazda3 20B bemutatója is, melyet a belga versenyző-család, a Van Herck birtokol. A résztvevők zárt pályán tesztelhették a Mazda új fejlesztését, az i-ACTIVSENSE-t, vagy a verseny-szimulátorokban tehették próbára képességeiket. A Mazda új SKYACTIV modelljei mind készen álltak a tesztvezetésre, és az érdeklődők ingyen intézhették el roadsterük nyári műszaki átvizsgálását. A találkozón természetesen megválasztották a legszebb MX-5-öt is. A nap végén 250 autó csatlakozott a nagy autós mozihoz. A film előtt az MX-5 vezetőket megkérték, hogy a duda segítségével szavazzák meg, melyik filmet játsszák a három felajánlott közül: a „Végzetes hazugságok” nyert, Richard Gere főszereplésével.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!