Ha nem is világmegváltó autó lesz az új Lada Vesta, de azért az orosz márka életében jelentős előrelépést jelent majd minőség(érzet) és komfort tekintetében, no és mindent tud majd, amit csak ma el lehet várni egy európai új autótól, azaz választható lesz hozzá menetstabilizáló, légzsákok hada, satöbbi.

A Renault padlólemezre felépített autó megtartja az oroszok saját fejlesztésű, 1,6 literes benzinmotorját, azonban úgy tűnik, pontosan ezzel, mármint a jól bevált technikával történt egy kis malőr egy nem túl hivatalosnak tűnő tesztút során. Az út szélén mentésre várakozó limuzint meg lefényképezte a www.autopareri.com fórumon AlessioAlfa néven kommunikáló internetező, úgyhogy a Moszkvai Autószalonra időzített premier előtt megismerhetjük a tanulmány formáját. Meglepően éles és mély karaktervonalakat látunk az oldalfalon, a hatalmas fényszóróba rögtön több LED-es csíkot is rejtettek az orosz mérnökök, és hasonló motívumot látunk a hátsó lámpáknál is. Az autót ugyan nagyon várják már, de ennek egésznek biztosan nem örülnek a Lada fejesei, a rendszám hiányából kiindulva nem túl legális próbaúton vett részt az autó – elöl a kocsi nevét olvashatjuk a táblán, hátul semmilyen azonosító nincs. Ennél többet a hivatalos sajtóközleményből tudhatunk majd az új orosz kompakt szedánról.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!