Az autógyártók igyekeznek mindig limitált szériákkal búcsúztatni autójukat, hogy az utolsót is elvigyék a kedves ügyfelek. A Lexus LFA esetén ilyesmire nincs szükség, de mégis szükségét érezték egy különkiadásnak. Autó hiányában (2012. december 14-én készült el az utolsó példány) azonban biciklit készítettek.

A tajvani Takumi kerékpár-gyár alkalmazottai kézi munkával szerelik össze a Lexus F Sport kerékpár névre hallgató gépeket, amelyeknek a vázát olyan karbonszövetből sütik, amit az LFA kupéhoz is használtak, és a fényezést is az autónál megszokott módon végzik. A 22 fokozatú váltó Dura-Ace Di2 elnevezésű elektronikusan vezérelt kapcsolómechanizmust kap a könnyű és gyors kapcsolások érdekében.

Az összes Lexus képviselet megkapta a lehetőséget, hogy rendeljen egy Lexus LFA kerékpárt, de nagyon gyorsan kellett döntést hozniuk, hiszen a bicikli még az autónál is ritkább, Észak-Amerikának például mindössze 3 darab jut, ebből kettő megy az USA-ba és egy Kanadába.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!