A péntek-szombaton megrendezésre kerülő Fridge Fesztiválra kilátogatók Magyarországon az elsők között láthatják a Mercedes új szabadidő-autóját, a GLA-osztály egy példányát. A csütörtöki nulladik napon leplezték le a közvetlenül a rastatti gyárból érkezett előszériás autót, amelynek még ára sincs.

Németországban és Magyarországon egyaránt november 29-én indul a forgalmazás, akkor lesznek hivatalosak a vételárak is, amelyről egyelőre annyit mondott a forgalmazó képviselője, hogy a hasonlóan motorizált és felszerelt A-osztálynál bizony jelentősen drágább lesz. Nem ezzel próbálnak jelentős darabszámokat elérni, ez egy résmodell, amellyel a terepjárós megjelenésű városi autóra vágyó fiatalokat szólítja meg a márka.

Vagy épp azokat, akik egy igazán különleges forró ferdehátúra vágynak, hiszen a Los Angelesi Autószalonon bemutatták a 360 lóerős GLA 45 AMG változatot. A nagy teljesítményű 2,0 literes turbómotorhoz még látványosabb megjelenés tartozik, és itt nem a tanulmányt díszítő matrica-dekorról van szó, hanem a még nagyobb légbeömlőkről. Akik az elsők között rendelik meg autójukat, tavasszal juthatnak hozzá.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!