Kreml béli forrásra hivatkozva az Izvesztia újság azt írta, hogy Vlagyimir Putyinnak nem tetszik, hogy a Zil egyszerűen egy kicsit felpolírozott 4112P-vel kíván kedveskedni neki. A gyár vezetője, Szergej Sokolov szerint ő még nem látta az autót, így nem is alkothatott véleményt róla. Nem árt azonban, ha a Zil összekapja magát, mert mások is pályáznak a nagy presztízzsel járó elnöki autó építésére.

Sebestyén Marcell Csajkája Sebestyén Marcell Csajkája

A GAZ és a Marussia is elkészíti saját autóit, előbbi bevallottan a Volkswagen konszern technikáját (VW Phaeton, Audi A8) használja majd fel, és már 2014-ben bemutatja a járóképes autót. A Marussia esetén még nem tudni, mi lesz a műszaki donor, azonban már tartottak egy online-pályázatot a Cardesign.ru weboldalon, amelyre húsz formaterv érkezett – köztük a magyar Sebestyén Marcell és Takács Árpád művei is.

Takács Árpád elnöki limuzinja Takács Árpád elnöki limuzinja

Ezek között a retrós megjelenésű limuzintól kezdve a szupermodern autóig minden megtalálható. Győztest majd május elsején hirdetnek, azt nem tudni, egyáltalán elkészül-e, és ha igen, mikorra az autó.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!