Az Egyesült Államokban, a New York államban található Cairo rendőrsége adott ki közleményt a napokban, amelyben felhívták minden autós figyelmét: próbálják megőrizni hidegvérüket, ha egy pókot látnak vezetés közben. A bejelentés pedig nem véletlenül jött pont most…

Kétféle embertípus létezik, ha a pókokról van szó. Az egyiket az sem nagyon érdekli, ha rajta mászik egy pók, a másik típus viszont kis híján szívrohamot kap akkor is, ha egy 3 milliméteres példányt lát a falon.

Az alábbi hölgy a második csoportot erősítette, minden kétséget kizáróan.

A cairói rendőrség beszámolója szerint a sofőr vezetés közben szúrta ki, hogy egy pók mászik a műszerfalon, és annyira bepánikolt, hogy azonnal elkapta a kormányt, így belevezetve autóját egy fába.

Mindezt egy pók miatt… (Fotó: Facebook/CairoPD)

A kocsi totálkárosra tört, a hölgyet pedig lábsérüléssel kórházba kellett szállítani, de még így is elmondható, hogy szerencsésen jött ki a balesetből – különösen, ha ránézünk az autó elejére.

Mindezt egy pók miatt… (Fotó: Facebook/CairoPD)

„Tudjuk, hogy egyes autósoknak ez könnyebb, másoknak pedig nehezebb, de nagyon szépen kérünk mindenkit, próbálják ilyen esetekben legyőzni a félelmüket, és legalább álljanak félre az út mentén. Emberéletek múlhatnak rajta!” – írta közleményében a helyi rendőrség.