Az ötlet Tamics Attila fejéből pattant ki, de persze édesapja, Jenő, valamint öccse, Roland is kulcsszereplő volt a maszek Formula–1-es projektben. A család férfitagjai külföldön dolgoztak asztalosként, s már régóta motoszkált bennük a gondolat, hogy egyedi dolgot alkossanak. Olyat, ami nem mindennapi és valóban örömüket lelik benne.

Itt már kész a kiöntött pozitív forma és a kerekek. Élethű, ugye? Fotó: TRT Itt már kész a kiöntött pozitív forma és a kerekek. Élethű, ugye? Fotó: TRT

Fél év alatt készült el a TRT (Tamics Racing Team) kétségkívül Ferrarira hajazó masinája, ami puszta látványával és szimulátoros programjával igen sok embernek szerzett már emlékezetes pillanatot.

A hungarocell sablon helyhiány miatt két külön helyiségben készült. Fényezés előtt a TRT F–1-es autója A hungarocell sablon helyhiány miatt két külön helyiségben készült. Fényezés előtt a TRT F–1-es autója

A családfő és a fiúk rengeteg utánaolvasás és információgyűjtés után vágtak bele a munkába, amelynél az általuk korábban sohasem végzett műgyantaöntés alapismereteire is szükség volt. A pontos méretezés után kemény hungarocellből faragták ki a mintát – csak ez a műveletsor két hónapot vett igénybe. A testre jött a műgyanta negatív (ekkor a hungarocell tönkremegy), majd a héjszerkezet összeállítása után beleöntötték a végső formát, ami viszonylag hamar, 2-3 hét alatt elkészült.

Szinte halljuk a motorhangot... Szinte halljuk a motorhangot…

Az így kapott pozitív rengeteg csiszolást, kisebb-nagyobb javítást igényelt, majd jöhetett a fényezés, amit az édesapa készített. A hungarocellfelnik is az ő érdemei, míg Attila a matricákat vágta ki kézzel.

A bevásárlóközpontok látogatói nagyon kedvelik az élethű szimulátort A bevásárlóközpontok látogatói nagyon kedvelik az élethű szimulátort

Az élethű Formula–1-es masina egy komoly játékszimulátor cockpitjét rejti, állítható üléssel, igény szerint gyereküléssel, Thrustmaster Ferrari F1 T500-as kormánnyal és ugyancsak erő-visszacsatolású gáz- és fékpedállal. Aki megpillantja, garantáltan elidőzik mellette, nézegeti, fotót készít, vagy éppen játszik egyet. Mert az élmény mindenkié!

A Tamics-legénység, barátok és a maszek F–1 replika A Tamics-legénység, barátok és a maszek F–1 replika

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!