Frankfurtban várható az új Mercedes G-osztály bemutatkozása, de a gyár a maga részéről mindent megtesz annak érdekében, hogy méltó módon emlékezzenek a történelemkönyvek az első generációs változatra, ezért elkészítették a Mercedes-Maybach almárka számára a hátul lenyitható tetős G 650 Landaulet kivitelt.

Megmaradtak a két tengelynél, de legalább az extra hasmagasságot biztosító portálhidakat használták, egyébként nem nagyon erőltették meg magukat a fejlesztők, hiszen a pár éve elbúcsúztatott vászontetőt kivitel tetejét hozták vissza, épp csak annyi az újdonság, hogy a két hatalmas méretű fotelt is hátratolták a bukókeret mögé, hogy az ott utazók élvezhessék a szabad levegőt. A nagy átalakítás során már nem maradt energia a Maybach-hűtőrács vagy felnik alkalmazására, de így is döbbenetes látványt nyújt a gép.

Túlságosan sokan nem fognak élőben találkozni vele, hiszen bő félmillió eurós autóról van szó a Mercedes-Maybach G650 Landaulet esetén, amelyből ráadásul csak 99 darabot készítenek, tehát jó eséllyel gyűjtők garázsában fog porosodni a meglehetősen csekély használati értékkel bíró alkotás. Tárgyalni kevés a két hátsó ülés, a beszállás sem egyszerű az extra hasmagasság és messze az oszlop mögé betolt ülések miatt, legyen bármennyire is lenyitható a fellépő…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!