Egyszerű extrafelszerelés a villanymotor a Citroën Berlingo új generációjánál, tehát négyféle karosszériával választható az ë-Berlingo, 800 kg hasznos teherbírással rendelkezik és az Extenso fülke is elérhető. A technika a PSA Csoport villanymotoros kisautóiból jön, tehát az első kerekeket hajtó villanymotor csúcsteljesítménye 136 lóerő, nyomatéka 260 Nm, az 50 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor pedig 275 km-es WLTP hatótávolságot ígér.

A motor tényleges teljesítménye függ a vezető által kiválasztott üzemmódtól, Eco módban 82 LE/190 Nm és csökkentett teljesítményű fűtés/hűtés segíti a spórolást, Normal esetben 109 LE/180 Nm a teljesítmény, míg Power módban érhető el a 136 LE/260 Nm; mindhárom esetben a B fokozat aktiválásával lehet növelni az energia-visszatermelés (motorfékhatás) mértékét. Az utastérben a középkonzolon elhelyezett kapcsolók jelentik a változást, a műszeregység multifunkciós kijelzőjében új az Energia menü.

A két méretben (M = 4,40 m, XL = 4,75 m) kínált ë-Berlingo Furgon fedélzetén két vagy három személy utazhat. A haszongépjárműből két karosszériaváltozat létezik: M és XL méretű furgon és XL méretű duplakabinos furgon. A jármű 1,84 méter magas, így a mélygarázsokba is be tud hajtani. A modell kompakt méreteiből adódóan fürge és jól kormányozható, az Extenso fülke utasülésének lehajtásával ugyanakkor M méret esetén 3,09 m, XL változat esetén pedig 3,44 m rakodófelület áll rendelkezésre. A kerékdobok között mért hasznos szélesség 1,23 m, így az ë-Berlingo Furgon rakterébe egymás mögött két EUR-raklap is befér. A hasznos térfogat – a hagyományos változatéhoz hasonlóan – 3,3 m3-től (XS változat Extenso fülke nélkül) 4,4 m3-ig (XL változat Extenso fülkével) terjedhet. A 800 kg-ot is elérő hasznos terhelés és a 750 kg vontatható teher (minden változaton) tökéletesen megfelel a kategóriára jellemző elvárásoknak.

16 A teljesítményű konnektorról 15 óra a töltési idő – 100 km-t 5 és fél óra alatt lehet beletölteni –, fali töltődobozzal (7,4 kW) a töltési idő 7 óra 30 percre, háromfázisú fali töltődobozzal (11 kW) 5 órára rövidíthető. Egyenáramú töltést 100 kW teljesítménnyel képes fogadni a Citroën ë-Berlingo, ilyenkor 30 perc alatt lehet elérni a 80%-os töltöttségi szintet. A márkakereskedésekben az otthoni/telephelyi töltés megteremtéséhez is segítséget nyújtanak majd az értékesítők.