Bemutatás előtt van még a Mercedes A 45 AMG forró ferdehátú, amelynek prototípusait elég intenzíven tesztelik még a Nürburgringen. Ezek közül az egyik felett vesztette el uralmát a tesztpilóta, és a kocsi nagy tempóval a szalagkorlátnak csapódott.

Több mint 160 km/órás sebességgel hagyta el a kocsi a Fuchsröhre kanyart, amikor megpördült. A vezető szerencséjére sokat lassult az autó, mire becsapódott a szalagkorlátba, ami a maga részéről szintén rengeteg energiát elnyelt, ezért az autóvezető megúszta egy ijedtséggel. Ugyanez már nem mondható el a totálkárosra tört autóról. A több mint 300 lóerős turbómotorral, összkerékhajtással és 7 fokozatú dupla kuplungos váltóval szerelt A-osztály orra teljesen összetört, a légzsákok kinyíltak, megsérült a hátsó lökhárító is, és betört a szélvédő. Ezt se fogják már összerakni, bár amúgy is bezúzták volna a tesztelés végén a Mercedes A 45 AMG prototípusokat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!