Fotó: Lővei Gergely, Porsche Hungaria

Már javában zajló építkezésen kerítettek sort a Porsche Hungaria budaörsi telephelyén mintegy 2 milliárd Ft-os beruházással megvalósuló Innovációs és Oktatási Központ alapkőletételére, a földben már jórészt benne vannak az alapot jelentő beton oszlopok. A tervek szerint 2022. április 30-án kerül majd sor a létesítmény ünnepélyes felavatására.

Alapvetően a 74 szerviz- és 95 értékesítési ponttal rendelkező hálózatban dolgozók szakmai továbbképzésére szolgál majd a létesítmény, de ide kerül majd át a Fáy utcai telephelyről a magánvásárlók újautójának átadása, illetve felsőoktatási intézményekben tanulók is részt vehetnek majd képzéseken. Alapvetően a személyes tapasztalatcserére készülnek fel, de távoktatásra is lehetőséget ad az itt kialakításra kerülő TV-stúdió. Az oktatási napok előtt online kezdik meg a felkészülést a résztvevők, a nap végén pedig tesztben adnak számot a tudásukról.

„Büszkeséggel tölt el minket, hogy a mai napon egy új tudásbázis alapkövét tehettük le, hiszen mindnyájan tudjuk, hogy piaci pozíciónkat akkor őrizhetjük meg, ha jól képzett, megfelelő tudással rendelkező kollégákkal tudunk együtt dolgozni” – mondta el a rendezvény után Németh Balázs, vállalat ügyvezető igazgatója. „A Porsche Hungaria Innovációs és Oktatási Központ önerőből, 2 milliárd forint értékű beruházással valósul meg, mellyel óriási előrelépést hajtunk végre a gépjármű ágazatban. Az új létesítményben nem csupán kollégáink képzését valósítjuk majd meg, hanem aktív részesei leszünk a hazai gépjármű-oktatás rendszerének.” – tette hozzá Németh Balázs.

Az Innovációs és Oktatási Központ földszintjén lesznek a 4-8 autó befogadására alkalmas termek és az újautó-átadó, az emeleten 150 fős konferenciaterem és a TV-stúdió, illetve menza kap helyet. A 2000 négyzetméteres alapterületű épület tetején mintegy 100 kW teljesítményű napelem-parkot telepítenek, a parkolóban 22 elektromos töltőoszlopot helyeznek el. A létesítmény funkciója lesz még a diagnosztikai központ, ahol az olyan problémás eseteket kezelik majd, amelyek hibája feleslegesen tartaná fel a szervizek működését.