Bemutatók, menetpróbák, tesztek
12 Premier
Mint minden lapnak, az Auto Bild Magyarországnak is vannak állandó rovatai, melyek semmiképpen nem hiányozhatnak egyetlen számból sem. A PREMIER PLÁNe ilyen! Új sztárjelöltek a Premier Leauge-ben?

18 Peugeot 207 RC és 1007 1.6 HDi
A francia márka boszorkánykonyháján igazi ínyencfalatok készültek, fő fogásként a 207-es 175 lóerős turbómotorral megfűszerezett változatát szolgálták fel a menetpróbán, majd következett a desszert, az elsősorban fiataloknak szánt, de érdekes módon inkább idősebbek által vásárolt 1007 dízelmotoros változata. Egy a bohémeknek, egy a megfontoltaknak.

20 Dodge Avanger és Nitro
A Chrysler-csoport totális offenzívát indít az európai autósok meghódítására. Nem riadnak vissza semmilyen cseltől (dodge), bevetnek minden fortélyt (dodge), s szeretnék, hogy azok az autósok, akik hajdan “Legyen egy dodzsem!” választ adtak a városligeti Vidámparkban a mit szeretnél kérdésre, ma így feleljenek: “Legyen egy Dodge-om!”

24 Toyota Auris és VW Golf
A kategóriateremtő Golfot hosszú pályafutása során már több modell próbálta letaszítani trónjáról, ám a legtöbbször még megszorítaniuk sem sikerült igazán. A Toyota ezúttal az Aurisszal próbálkozik, néhány oldallal később kiderül, vajon aranyzuhataggá változik-e a Golf-áramlat.

38 Nissan Qashqai és VW Cross Golf
A különböző autójellegek kereszteződésére kitalált crossover kifejezést sokan még most is csak ízlelgetik, miközben gomba módra szaporodnak az e névvel illetett típusok. Az még nemigen derült ki, mire jók valójában, népszerűségük viszont nyilvánvaló. A titok nyitjához a Nissan és a Volkswagen új típusait megvizsgálva próbáltunk közelebb kerülni.

42  BMW Z4 és Opel GT
Tudják, mi a különbség a BMW és az Opel roadsterei között? Ha vicclapot szerkesztenénk, ide minden bizonnyal valamilyen frappáns poén kívánkozna. Helyette ezúttál mondjuk a frankót: a differencia 1 lóerő, 4 165 000 Ft és egy egész világ. S hogy végül melyik nyeri az összehasonlítást? A pénz beszél…

52 Audi Q7, BMW X5, Porsche Cayenne
Önök szerint számít-e, hogy történetesen egy elefánt, vagy egy gazella szabadul be a porcelánboltba? Nos, ha a porcelán felől közelítünk a kérdéshez, akkor semmiképpen, az így is, úgy is összetörik. No de nem mindegy, milyen gyorsan. Tesztünkben gazellaként szökkenő sprintelefántok “garázdálkodnak”.

66 Audi A4, BMW 3, Mercedes-Benz C-osztály
“Hé, maguk ott ketten! Szép kis trió, mondhatom!” Hajdani kiképző őrmesterünk örökbecsű mondása 24 évvel ezelőtt hangzott el, s most végre bebizonyosodott, mégsem volt akkora butaság. Összehasonlító tesztünk mezőnye három autót számlál, de a Mercedes két különböző fizimiskájú változata miatt nem is kell sokat inni ahhoz, hogy négynek tűnjenek.

78 Kémfotók
A Genfi Autószalon után ismét maximális fordulatszámon működnek a gyárak fejlesztőközpontjai. Kémeink jelentésében ezúttal zömmel különleges modellek – Audi, Bentley, BMW, Porsche, Saab – szerepelnek, de hogy azért az átlagautóra vágyók se szenvedjenek hiányt, bemutatjuk a Renault Clio kombi változatát is.

Riportok, sorozatok, aktuális témák
6 A hónap képe
Még mondja valaki, hogy a csúcstechnika szimbólumának számító hipermodern autómotorokat manapság már szétszedni sem lehet, nemhogy javítani. E havi fotónk a bizonyítéka: mindez cseppet sem képtelenség. Az összerakás eredményét ellenben – sajnos vagy szerencsére – nem örökítette meg fotós kollégánk.

10 Negyedéves autóeladási mérleg
Újabb negyedév telt el, az eladott autók száma tovább csökkent, de a legrosszabb hír autó ügyben mégiscsak az, hogy bár vasra verésről még szó sincs, vaslakat őrzi a vasas pasasok pénzét. Az éjjeli edény és a mutatóuj ismét összeér, az ingyen autónak fuccs. A fúrópajzs már dolgozik, de hol van még az alagút vége?

30 Távol-keleti autóimport
A kínaiak már a spájzban vannak! Ezúttal egy milánói kamrában – némi maradék spagetti, egy fél pizza és maréknyi száradó oregano között – bukkantunk rájuk. Egy korábbi alkatrészkereskedő a következő másfél évben mintegy 5000 darab, a BMW X5-ösre kísértetiesen hasonlító Shuanghuan CEO-t szeretne eladni. Lehet, hogy már nálunk is készül a Ázsia Center nagybani autószalonja?

34 Látogatás a Mondeo-gyárban
Néhány nap múlva kezdődik az új Ford Mondeo kereskedelmi pályafutása, így éppen időszerű, hogy megosszuk önökkel a kölni márka fejlesztőközpontjában szerzett tapasztalatainkat. Éppen ottjártunkkor zajlottak a típus strapabírását vizsgáló tesztek. A Mondeo hősiesen állta a sarat.

46 Biztonsági arzenál
Összehasonlítottuk a világ pillanatnyilag legbiztonságosabbnak tartott autóit, a korábbi csúcstartó Mercedes-Benz S 500-at és az őt trónjától megfosztó Lexus LS 460-ast. Célunk persze nem az volt, hogy eldöntsük, kettejük közül melyik a jobb, sokkal inkább egyfajta gördülő biztonsági lexikont szerettünk volna összeállítani.

50 Baleset-előrejelző rendszer
Egy minap bemutatott animációs mozifilmből már jól ismerjük az egymással csevegő autókat, ám aki azt hiszi, hogy ilyen csak a mesében van, nagyot téved. A General Motors és egy Saar-vidéki főiskola együttműködésének gyümölcseként immár tényleg léteznek “beszélgető” verdák. Hamarosan akár egy Corsa is beszédet mondhat?

60 BMW DPC rendszer
Kíváncsiak rá, mi, merre, hány newtonméter? Nos, olvassák el a BMW Dynamic Performance Control nevű újdonságának exkluzív menetpróbájáról szóló beszámolót, amelyből többek között az is kiderül, hogy a bajorok újabb tyúklépésnyivel közelebb kerültek az optimumhoz…

74 Merci-maraton
Német kollégánk és a Mercedes érdekes vállalkozásba kezdett: egy vadonatúj C 350 Avantgarde volánja mögött keresztezte az autótesztelést és a baseballt. Picit bővebben: Stuttgartból indulva 55 óra alatt, 10 országot érintve és 2275 km-t megtéve Stuttgartba érkezett. Tökéletes hazafutás, töketlen úti beszámoló…

Tanácsadó, szolgáltatások, termékinfók
62 Tavaszi autóápolás
Ha elfogadjuk, hogy a kikelet a szerelem ébredésének időszaka, egy csillogó-villogó, ragyogóan kiglancolt autó pedig hatékony segítség lehet a társkeresésben, akkor mi ezúttal nem tavaszi autóápolási tanácsokat, hanem egyfajta hódítási kisokost közlünk.

72 Termékek és szolgáltatások apróhirdetései