Matthias Müllert még 2010. október elsején nevezték ki a Porsche autógyár élére a Volkswagen illetékesei, és elsődleges feladata végigvinni az autógyárat az átmeneti időszakon, amit a tulajdonosváltás jelent.

Ehhez tartozik, hogy a stuttgarti központú gyártó világszerte felülvizsgálja értékesítési hálózatát, amelynek keretében felmondták a korábbi indiai forgalmazóval meglévő szerződést, és új forgalmazót neveztek ki. Természetesen a korábbi képviselet, a Precision Cars nem adja fel egyszerűen a jövedelmező üzletet, és jogi eljárást kezdeményezett az ügyben, azt nehezményezve, hogy amikor 2012. áprilisában kinevezték a Volkswagen Group Sales India-t, mint forgalmazót, erről a tényről levélben értesítették. Semmi tárgyalás, semmi egyeztetés nem előzte meg a dolgot.

Lényegében azért indították a pert, hogy egyáltalán meg tudják beszélni a dolgot a Porsche gyárral, amely azonban egyáltalán nem reagált a hatóságok megkeresésére, így három hónappal az iratok beadását követően a jaipuri ügyészség kiadta az elfogatóparancsot. Mivel német és Egyesült Arab Emirátusok-beli emberekről van szó, az indiai ügyészség november 8-án kezdeményezte az Interpolnál, hogy tegyék meg az ügyben szükséges lépéseket. Úgy tűnik, az igazságszolgáltatás malmai lassan őrölnek, hiszen Matthias Müller részt vett a Detroiti Autószalonon, és szabadon távozhatott az Egyesült Államokból, nem tartóztatták le a határon való kilépéskor. A Porsche ügyvédjei jelenleg épp azzal vannak elfoglalva, hogy bekérjék a perel kapcsolatos eddigi iratokat, arról ugyanis egészen mostanáig nem volt tudomásuk.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért