Technikailag igényes konstrukció a Tesla, még ha néha csiszolni kell rajta utólag, például az akkumulátort a sérüléstől védő acél padlólemezzel, de bizony vannak olyanok, akik nem tudnak kibékülni a megjelenéssel. Lapos meg áramvonalas, de hát manapság ez szinte minden prémiumautóról elmondható.

Itt jön a képbe az Icon nevű vállalkozás, amely egyébként régi autók technikájának modernizálásával foglalkozik. Most a másik irányból közelítik meg a témát, azaz egy modern autót látnak el klasszikus megjelenéssel, ráadásul nem aprózzák el a dolgot. Nagyon hosszú, Art Deco stílusú orrot és szintén elnyújtott csónak-szerű végződés látunk azon a két rajzon, amit közöltek a Helios nevű járműről.

Sokat kell még finomítani ezeken, de hát nincs is értelme sietni, hiszen nem meglévő Tesla típust, hanem a jövőre várható Model X-et nézték ki alapnak. Összkerékhajtás, 600 kilométeres megcélzott hatótávolság – mindenből a legjobbat kapja majd a megrendelő. Az Icon igyekszik felvenni a kapcsolatot Elon Musk-kal, a Tesla vezérével, és megszerezni annak támogatását az átépítéshez, mert azzal tisztában vannak, hogy a karosszériához és a hagyományos technikához ugyan értenek, de a teljesen elektromos meghajtás nekik még új terület.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!