Hamarosan a mozikban lesz majd a Mad Max negyedik része, és szemmel láthatóan ez, mármint az apokalipszis utáni világ inspirálta a jordániai Khaled Alkayed formatervezőt akkor, amikor elkészítette legújabb alkotását.

Minden bizonnyal úgy volt vele, aki megengedhet magának egy egyedi Maybach kupét, annak a világégést követően se fog problémát okozni a jármű felfegyverzése. Persze oda az Exelero 350 km/órás csúcssebesség, de utak hiányában ez nem jelent túlságosan nagy lemondást. Cserébe a hátsó kerekek helyére szerelt lánctalp jó trakciót biztosít. Ha szükség lenne rá, páncéllemezek védik az utasteret, és persze a megfelelő válaszreakcióra is lehetőség van a fedélzeti fegyverek segítségével.

Civilizáció híján meglehetősen furcsa, hogy Alkayed úr beárazta alkotását, szerinte az eleve nem olcsó Maybach Exelero kupéból alig 8 millió dollár ráköltésével tudna ilyen halálos közlekedési eszközt varázsolni tulajdonosa. Aztán már csak valahogy benzint kellene szereznie a 700 lóerős, biturbó V12-es üzemeltetéséhez…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!