Noha kint van Detroitban a Mercedes CLA, a nagyközönség nem láthatja azt. Az autó egy olyan helyen áll, ahová csak újságírók/VIP-ek juthatnak be, a nagyközönségnek muszáj megelégednie az autó fényképeivel. Mindezt valószínűleg azért intézték így, mert az Egyesült Államokban a Superbowl idején látható reklámfilmben is megmutatják az autót, és nem akarták a több millió dolláros költséggel készülő propagandafilmtől elvonni a figyelmet.

Az autóra visszatérve először is az Észak-Amerikában forgalmazandó CLA 250-est ismerhetjük meg. Ennek motorterében egy 2,0 literes, 208 lóerős benzines turbómotor dolgozik, első- vagy összkerékhajtással is kérhető, és szériában a hétfokozatú, dupla kuplungos váltóval párosítják. Mifelénk egészen biztosan lesz hatfokozatú, kézi kapcsolású váltó is.

A négyajtós kupé karosszéria hossza 463 centi, a szélesség tükrökkel együtt 203 centi, a magasság 143,7 centi, a tengelytáv 270 centi. A Mercedes rekord légellenállásról beszél, a Cw 0,23 legfeljebb a nagy sorozatban gyártott autóknál számít a legjobbnak, kis szériában volt már ennél jobb is. A Concept Style Coupé nevű tanulmányon nem sokat finomítottak, így tényleg igaz a Mercedes meghatározása, miszerint lázadó stílusú a megjelenés.

Műszakilag van némi eltérés a többi, elsőkerékhajtású Mercedeshez képest, a hátsó, független felfüggesztés segédkeretét deformálódó elemek segítségével rögzítik, ami javítja a vezethetőséget a mérnökök szerint. Az Egyesült Államokban szeptemberben kerül a kereskedésekbe a Mercedes CLA, Európában ennél hamarabb várható a megjelenése. A mifelénk forgalmazott autóról a Genfi Autószalonon tudunk majd meg többet.

FRISSÍTVE
Idő közben a Mercedes közreadta az első információkat a CLA európai változatáról, amely a legtöbb A- és B-osztály erőforrással elérhető lesz. Azért kell kivételt tenni, mert se az 1,5-ös, se az 1,8-as dízel nem lesz elérhető a négyajtós kupé karosszériával, és a 2,2-es dízel is csak a nagyobb, 170 lóerős teljesítménnyel lesz elérhető kezdetben, a 136 lóerős CLA 200 CDI csak a harmadik negyedévben csatlakozik a kínálathoz. A benzinesek sora a 122 lóerős CLA 180-nak indul, és itt is elérhető lesz a BlueEFFICIENCY Edition.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért