Indiában csak ötajtós karosszériával lehet megvásárolni a Volkswagen Polo-t, de ez nem akadályozta meg a DC Design szakembereit abban, hogy háromajtós szabadidő-autót faragjanak a német kisautóból.

Egy jó darabot ki is vágtak a karosszériából, majd meghosszabbították az első ajtókat – az ablakemelő mechanizmusok egyelőre nem működnek, de már dolgoznak az ügyön az építők – és néhány tábla fémlemez segítségével megnagyobbították és kiszélesítették a kerékjáratokat is.

Az orr átalakítása, a fényszórók keskenyebbre vétele meglepően hasonló eredményre vezetett, mint a Range Rover Evoque esetén, a hátfal átalakítása is jól sikerült az autó teljes szélességét elfoglaló hátsó lámpa beépítésével. A karbonnak látszó rész csak fólia.

Az 1,6 literes, 105 lóerős négyhengeres benzines teljesítményét épp csak annyira növelték meg, hogy ellentételezzék a nagyobb tömeg hatását. Az utastérben fekete-piros bőr borítás és kagylóülések jelentik a legjelentősebb változást. Az átalakítás négyszer annyiba került, mint az alapot adó autó, összesen 14,3 millió forintnyi rúpiát fizetett a megrendelő az autóért.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!