Krómcsíknak látszó menetfények adnak egyedi megjelenést az új Hyundai Sonatának, hátul egyszerű vörös fénycsík köti össze a csomagtérfedél két oldalán lévő lámpákat. Először itt alkalmazzák sorozatgyártásban a Le Fil Rouge tanulmányon debütált Sensuous Sportiness nevű formavilágot, aminek sportos megjelenés lett a vége.

Ezt erősítik még a kis mértékben megváltozott arányok, az elődhöz képest 3 centivel lett laposabb a karosszéria, miközben a szélessége 25, tengelytávolsága 35, hossza 45 milliméterrel gyarapodott. Rengeteg krómmal és bőr borítással javítják a belső tér minőségérzetét, a műszeregység teljesen digitális, a központi érintőképernyő mellé került néhány fizikai kapcsoló is a menük gyors elérése végett. Nincs többé előválasztókar, nyomógombokkal lehet kiválasztani a haladási irányt, a gyári jeladó helyett párosított okostelefonnal is lehet majd nyitni az ajtókat, indítani a motort.

Annak ellenére, hogy Dél-Koreában hivatalosan is leleplezték a lépcsős hátú Hyundai Sonatát, a technikai részletekről még semmit nem árultak el, majd az április 19-én, a New Yorki Autószalonon esedékes közönségpremieren részletezik a motorválasztékot. Egy biztos, a hagyományos hibrid mellett lesz majd zöld rendszám használatára jogosult plug-in hibrid verzió is.