Besenyei Péter nemcsak a levegőben szereti a sebességet, az adrenalin-fokozó szituációkat, hanem az aszfalton is. Régi vágya teljesült akkor, amikor évekkel ezelőtt elindulhatott az Astra, később pedig a Clio Kupában. Sebességmániájának külföldön is híre van, így nem véletlen, hogy a Porsche Motorsport vezetése a gyár tesztpályájára invitálta. Péter felváltva próbálgatta a 400 lóerős GT3-ast Arturo Merzario-val (63), azzal az ex-formula 1-es pilótával, aki annak idején kihúzta az égő autóból Niki Laudát.

Pétert lenyűgözte az autó teljesítménye, stabilitása, s mint elmondta, már az első kör után nagy sebességnél is biztonságban érezte magát. Meglepték az autó kiváló kerámia fékei, amivel a hihetetlen gyorsulás és sebesség mellett meg is lehet állni, hogy aztán az autó újra „rágyógyuljon az útra”. A Porsche GT3 3,6 lteres boxermotorral rendelkezik, maximális forgatónyomatéka 400Nm, amit 6500 percenkénti fordulatszám mellett képes leadni.

Könnyen lehet, hogy a teszteléssel, illetve gyárlátogatással nem értek véget Besenyei Péter kalandjai a Porschéval, hiszen felmerült, hogy jövőre őt indítaná valamelyik VIP autóban a Porsche Motorsport az egyik Supercup futamon. A sorozat 1993 óta része, betétfutama a Formula 1-nek. A versenyekről tavaly 134 ország televíziója számolt be 386 órányi anyagban, 3194 adásban. A 12 futamos szériában azonos technikai paraméterekkel rendelkező GT3-as versenyautók indulnak.