Ősszel lesz már három éve, hogy bemutatkozott a Mercedes B-osztály második generációja, úgyhogy ideje egy kisebb aktualizálásnak. Mivel az értékesítésekre nem panaszkodhat a gyár, épp csak a kötelező kört futják meg.

Átalakul például az első fényszórók formája, kicsivel szélesebb lesz majd a hűtőrács, mivel a fényszóró az A-, GLA- és C-osztályhoz igazodva csúcsos belső sarkot kap majd. Ezzel párhuzamosan a jelenleg még felülről ívelt nappali menetfény is a búra alsó részébe költözik majd át. Mivel a prototípuson jó vastagon álcázzák az első lökhárítót, várhatóan átalakul egy kicsit annak megjelenése.

Hátul még ennyi változásra se számíthatunk, valószínűleg a lámpa belső részét rendezik át, karakteres LED-es dizájnra számíthatunk. Ezen kívül még a kipufogó-végződés is átalakul, az része lesz a diffúzort idéző alsó betétnek. Műszakilag nem várunk nagy változást, az akkumulátoros-elektromos változat április 11. óta készül már Raststattban, ennek gyártását nem hozzák Kecskemétre, és egyébként se számíthatunk új motorokra. Az aktív biztonsági rendszere sora várhatóan bővül majd néhány elektronikus segéddel. Ősszel, a Párizsi Autószalonon várható a felfrissített B-osztály bemutatkozása.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!