Malajziában luxusautónak számít a Mazda CX-5-ös szabadidő-autó, ennek megfelelően a ottani forgalmazó csak csúcs-felszereltséggel árulja. A májusban piacra dobott autó egészen mostanáig szériában 19 colos felnikkel és 255/55-ös abroncsokkal jött, azonban a július 20. után leadott megrendeléseknél már csak 17 colos felniket kap az autó, de a vételár nem változik. Viszont megjelent egy új tétel az autó extralistáján, miszerint 215 000 forintnyi maláj ringgit ellenében kaphatnak 19 colos kereket.

Meglepő módon egyébként nem a forgalmazó, a Bermaz Motor Trading pénzsóvársága okolja a váltást, hanem az autó népszerűsége. Egészen egyszerűen arról van szó, hogy olyan sokat vesznek világszerte a Mazda CX-5-ös csúcsváltozatából, hogy a beszállítók nem tudnak elég 19 colos felnit-gumit szállítani a gyárnak. Jelenleg három hónapos elmaradás van e téren, ellenben a 17 colos felni-gumival rögtön elérhető az autó. Mivel a maláj forgalmazó nem akarta váratni a vevőket, ezért döntött a váltás mellett.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!