A megoldás a koronavírusra? A traktorok! Akármennyire is bizarran hangzik a fenti állítás, Fehéroroszország köztársasági elnöke ebben látja a megoldást.

A fehéroroszokról hamar kiderült, nem veszik túl komolyan egyelőre a koronavírust: ez például abból is látszik, hogy szinte a világon egyedüliként nálunk minden különösebb probléma nélkül útjára indult a labdarúgó-bajnokság.

Alekszandr Lukasenko államelnök ugyanis nem hisz abban, hogy a koronavírusra a bezárkózás a megoldás. Szerinte sok vodkát kell inni, szaunázni kell, és ami a legfontosabb, traktorozni!

„Felesleges pánikolni a vírus miatt. Inkább dolgozni kell vidéken, különösen most! Vidéken nem foglakoznak a betegséggel, csak dolgoznak, traktoroznak, és nincs is semmi bajuk. Meglátják majd, a traktorok, a földek meggyógyítanak itt mindenkit!” – idézi az AFP hírügynökség Lukasenkót.

Bár igazán bölcsnek hangzik a kijelentés, mi mégis inkább azt javasoljuk, mindenki kövesse inkább a koronavirus.gov.hu oldalon leírtakat, ne pedig a fehérorosz köztársasági elnök tanácsait.