Magyarországon annyira nem szokás, de az Egyesült Államokban például óriási népszerűségnek örvendenek a különleges módszerek, amikkel a szülők megtudhatják születendő gyermekük nemét.8

Ezeknek a „gender reveal” módszereknek mindig ugyanaz a lényege: a szülők nem tudják a baba nemét, de csinálnak valamit, mondjuk kidurrantanak egy lufit, vagy megütnek egy labdát, amiből így felszáll a füst: ha fiút várnak kék, ha lányt, rózsaszín.

Szokás azonban autókkal is elvégezni ezt, méghozzá úgy, hogy elkezdik a speciális gumit égetni, amiből így felszáll a megfelelő színű füst. Igen ám, de ez valahogy szitne mindig rosszul sül el…

Nemrég egy ilyen mutatvány után még a nagymama is a rendőrségen végezte, most azonban még csúnyább véget ért a történet.

Mikor ugyanis elkezdték égetni a gumit, az ausztrál rendőrség beszámolója szerint az egyik gumi lerobbant, és a lehető legrosszabb helyen talált el valamit a kocsi alján, ami után lágba borult az egész. Szerencsére nem sérült meg senki, viszont a kocsi nem élte túl a napot.

A rendőrség pedig letartóztatta a kocsit vezető férfit, mert veszélyeztette a körülötte lévőket.

Ennél azért lehet, hogy lett volna egyszerűbb és költséghatékonyabb módszer a gyermek nevének kiderítésére…