Autót akartam vásárolni. Mit tehet egy hozzá nem értő, elmentem egy barátomhoz, aki „régi motoros”, és megkérdeztem, hogy milyen gépkocsit vegyek?
– Nem könnyű kérdés – ráncolta össze homlokát. – Legjobb, ha te is olyat veszel, mint én, egy Wartburgot. Annakidején nekem se volt könnyű dönteni. (Mint később megtudtam, az Autóker megkímélte a problémázástól: Wartburg-utalványt kapott. Még a színben sem „kellett” válogatnia…)
– Kitűnő kocsi a Wartburg – folytatta barátom. Kétütemű a motorja, nincsenek szelepek, elmarad a vezérmű, csak három hengere van. Gyors, emellett nem fogyaszt sokat, kényelmes, és szép a karosszériája. Mindamellett olcsó.
Kicsit csalódottan hallgattam barátomat, én ugyanis Moszkvicsra voltam beállítva. Sok jót hallottam róla, hogy jól bírja a rossz utat, még terepen is használható. Gondoltam, pesti közlekedésre ez a legmegfelelőbb. Mivel azonban egy régi motoros a Wartburgot ajánlotta, megfogadtam a tanácsát.

Már éppen vissza akartam vinni az OTP-nek az ily módon feleslegessé vált húszegynéhány ezer forintot, amikor találkoztam Cabrio Leóval, a híres szakemberrel. Miután részletesen elmondtam problémámat, hálát adva az égnek, hogy régi motoros barátom a helyet útra térített, bejelentettem, hogy megveszem a Wartburgot. Cabrio felhördült.
– Wartburgot semmiképpen ne vegyél. Kétütemű, háromhengeres motorja van, nem is autó az. Úgy pöfög, mint egy motorbicikli. – Szerényen közbevetem, hogy én nem hallom a különbséget. Nekem az a lényeges, hogy kényelmes és jól fut. Cabrio felháborodottan vág a szavamba: – Nem az a lényeg, hogy neked mi a jó, hanem mit szól hozzá egy szakember. Szerencsére itt a te Leód, aki vigyáz rád! Ne menj most sehová, holnap reggel találkozunk és veszünk Neked egy olyan Skoda Spartakot, mint az enyém.
 - Tudod, milyen remek jószág ez a Spartak? Négyhengeres, felülszelepelt motor, 45 ló, és micsoda forma, mint egy ugrásra készülő macska. Nem is macska, hanem leopárd. Hogy csak kétajtó? Te talán nem férsz be két ajtón? Ennél több igazán felesleges! Négy ajtó, négy baj!

Teljesen tanácstalan lettem. Próbáltam magam beleélni a Spartakba, de nem ment. Hátha ez sem megfelelő nekem. Cabrio barátomban sem bíztam már. Anyósom segített ki a bajból. Eszébe jutott, hogy a házban lakik Limusinger Alfréd, a régi híres úrvezető. Gondoltam, nincs abban semmi kivetni való, ha igénybe vesszük a régi szakemberek segítségé. Limusinger úr ekként szólott:
– Nézze fiatalember, én megértem, hogy maga szeretne egy jó kocsit, de ezek között a nép demokrata automobilok között nem talál. Bezzeg az én időmben még volt választék. Látta volna az én Maibachomat! Azt ajánlom magának, ne vegyen semmit ezekből a vacakokból. Hogy nem lehetnek ezek a kocsik olyan rosszak, mert nyugatra is exportálnak? Maga nem tudja, hogy ezeket a szabad világban csak munkanélküliek és a komcsik vásárolják. Megértem, hogy szeretné a pénzét befektetni, na nem kell kétségbeesni, segítek magán. Egy ismerősöm kapott ajándékba egy Opel Rekordot, az megfelel magának. Még csak 60 000 km-t futott, és 80 000 forintért megkaphatja. Hogy nincs ennyi pénze? Látja, ha nincs ez az átkozott rendszer, maga ebben a beosztásban méltóságos úr lehetne… Hogy maga munkásember, és a régi rendszerben sem vitte semmire?… De vihette volna, lehetett volna bármi. Gyártulajdonos, vagy éppen báró is. Nem úgy, mint most. Kedve szerint választhatott volna autót magának, akár egy Rolls-Royce-ot is.
Lehet, hogy valami igaza van ennek a Limusingernek – ötlött fel bennem. Én tényleg meg sem próbáltam gyáros, vagy báró lenni. És miért is nem akartam a Horthy-világban, ha nem is egy Rolls-Royce-ot, de legalább egy T-Fordot venni? Most már sohasem fogom megtudni, hogy mindez rajtam múlott-e.

További töprengésemben kisfiam jött segítségemre.
– Atyám – szólított meg ünnepélyesen, – ha ilyen problémáid vannak, miért nem fordulsz a szocialista szektorhoz?
Hogy ez nekem eddig nem jutott szembe! – csaptam a fejemre. Lám, milyen mélyek bennem a kapitalista csökevények. És rohantam az Autókerhez.
Az Autókernél udvarias tisztviselő fogadott. Kovács kartárs – mert így hívták – elkezdte magyarázni: A Wartburg előnye, hogy csak háromhengeres, kétütemű, tehát nincsenek szelepei és vezérműve, nincs külön olajozása, egyszerű, igénytelen. Négyajtós a karosszéria, elöl lengőtengely, jó dolog az elsőkerékhajtás.
– Hátrányai: hogy kétütemű, hogy nincsenek szelepei, hogy csak háromhengeres, hogy keverékes olajozású, hogy elsőkerék-meghajtású, így nem a hátulja, hanem az eleje csúszik, hogy négyajtós… – Hát, kérem, vágtam közbe. Ön most azt sorolja hátránynak, amit az előbb előnyként említett.
– Na igen, ez így van. A dolgok nem olyanok, mint amilyenek, hanem ahogy látjuk azokat. Így ami az egyiknek jó, a másiknak rossz. Például vannak, akik szeretik a keverék olajozást, mert egyszerű, üzembiztos, nem romolhat el, nem kell figyelni az olajnyomást. Vannak viszont, akik nem szeretik, hogy az olajat keverni kell, és előfordul, hogy az olajos benzin, vagy isten őrizz, az olaj a ruhára csöppen. Ezek azok az ellentmondások, melyek minden jelenségben, tárgyban benne rejlenek – folytatta átszellemülten. – Jelen esetben az a döntő, hogy valaki drága ruhát hord-e, vagy olcsót. Ha olcsót, akkor jó a keverékes is, ha finomat, különlegesen, ha az illető piperkőc, akkor ne vegyen keverékes olajozásút, hanem egy Moszkvicsot. Ha ilyet vesz, akkor mindenki tudja, hogy sok pénze volt. Ezzel újabb ellentét támadt. Ez ugyanis a szocialista szektorban dolgozónak dicsőség, meszeknél viszont gyanus. Tetszik látni, milyen bonyolult dolog ez kérem. Mindent összefüggéseiben kell vizsgálni.
– Tehát ott hagytam abba, a Moszkvics az egy remek kocsi, négyhengeres, felül szelepelt motor…
– Elég! Ordítottam közbe. Most a Moszkviccsal csinálja azt, amit a Wartburggal. Nekem ne papoljon idealista filozófiát autóval spékelve, hanem azt mondja meg, milyen kocsit vegyek!
– Miért nem ezzel kezdte. – mondta Kovács kartárs csodálkozva. – P-70-et – vágta rá gondolkodás nélkül. És magyarázólag hozzátette: most ugyanis csak ilyen kocsit árusítunk.

– SURI –

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!