Meglehetősen egyenlőtlen felek vettek részt a kínai Shenyang városában bekövetkezett balesetben. A rendőrség vizsgálata szerint a Bentley Continental Flying Spur sofőrje fordult a Chery Cowin 2 (első generációs Seat Toledo Mitsubishi motorral) elé, aminek karambol lett a vége.

Ez még nem különleges, de az igen, hogy az első vizsgálat szerint a Bentleyben 200 000 jüan (7,5 millió Ft) kár keletkezett – ez a két ajtó, a küszöb és a hátsó sárvédő cseréjének-fényezésének költsége. Húzós összeg, de nem szabad elfelejteni, hogy Kínában az autó indulóára a luxusadó miatt 4,1 millió jüan (154 millió Ft), úgyhogy még olcsón megúszta emberünk.

Valószínűleg az se fogja a földhöz vágni, ha új taxit kell vásárolnia a vétlen sofőrnek, hiszen a Chery Cowin 2 indulóára 47 800 jüan, azaz 1,8 millió Ft. Igen, a két ajtó javítása annyiba kerül, mint négy új taxi megvásárlása. Érdekes látni, hogy a Chery-n a hűtőrács csak lefordult a helyéről, nem tört össze, a kínai műanyag tehát strapabíróbb a brit acélnál…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!