A hivatalos vizsgálat még nem állapította meg a balesetet szenvedett Ferrari sebességét, így nem tudjuk, mennyire békésen autózott a testvérpár a szerencsétlenség előtt. Valószínűleg némileg túllépte a sofőr a megengedett 100 km/órás tempót, a sárga villám ugyanis háromszor megpördült hossztengelye körül, mielőtt a földbe csapódva megállapodott volna.

Németországban, Dreistenfurt közelében a B63-as országúton egy hosszan ívelő enyhe balkanyarban vesztette ez az uralmát a vezető, amikor elmondása szerint egy nyúl kifutott elé az útra, és ő még jobban balra rántotta a kormányt. Az autó lecsúszott az aszfaltról, orral a frissen szántott földbe fúródott, majd háromszor átfordult hossztengelye mentén, mielőtt fejjel lefelé megállt.

Mindez egy vendéglő közelében történt, de mire a segítség megérkezett, a két utas a vezetőoldali ablak helyén már kimászott a felismerhetetlenségig összetört autóból. Csodával határos módon kisebb zúzódásokkal megúszták a dolgot – mivel hirtelen frontális becsapódás nem volt, a légzsákok nem nyíltak ki. A vendéglőben lévők leginkább fültanúi voltak az esetnek, elmondásuk szerint pillanatokkal a baleset zaja előtt egy hangos motorral és zenével közeledő autóra lettek figyelmesek. A Ferrari F355 GTS menthetetlen, baleset előtti értékét 35 000 euróra taksálták a rendőrök.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!