A török Metal Hobi nevű cég specialitása a kicsinyített, de teljesen működőképes munkagépek építése, a konstruktőr Tacettin Köse legújabb alkotása egy 1970-es évjáratú Dodge Charger a Fast&Furious mozikból, az 1:4 méretarányú autómodell különlegessége, hogy teljesen működőképes. A motortérben egy 167 köbcentis lökettérfogatú V8-as motor található, amely benzinnel üzemel. A filmben látható darabhoz hasonlóan karburátor és kompresszor is van, a teljesítmény 9,6 lóerő – a korábbi szívómotor „csak” 6,9 lóerős volt. Működőképes, miniatűr háromfokozatú automatikus váltó csatlakozik ehhez, a csúcssebesség 65 km/h.
metalhobi2
Fontos eltérés az eredetihez képest, hogy gyakorlati okokból mind a négy keréknél tárcsafékeket helyeztek el, illetve hogy távirányítható a jármű. Úgy sikerült 42 kg-ra leszorítani a tömeget, hogy karbonból készítették el a karosszériát, az utastérben bőrből készítették el az üléskárpitot, a műszerek (sebesség- és fordulatszámmérő) működnek. Sajnos bármennyire is akarná valaki idén karácsonyi ajándéknak adni a 22 700 euróba, azaz 7 millió Ft-ba kerülő alkotást, még várnia kell. Jelenleg már építik az első megrendelt példányokat, aki most jelentkezik egy Metal Hobi Dodge Charger-re, annak leghamarabb 2017 közepén tudják teljesíteni az igényét.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!