Egészen pontosan 321 darab Dodge Chargerről lehet elmondani, hogy a Hazárd megye lordjai sorozatban szerepelt, azonban a hamarosan a Barret-Jackson árverésén eladásra kínált darabról lehet elmondani, hogy ez volt a legelső: rögtön a felvezetésben láthatjuk a reptét és pályafutásának (karosszériájának) derékba törését is. A 25 méter hosszú, 5 méter magas röppálya alaposan betett az autónak.

Az 1969-es évjáratú Dodge Chargert később egy roncstelepre szállították, de valamiért a kifli autót nem zúzták be, hanem 23 évvel később megmentették. 2007-ben fejeződött be a 16 hónapig tartó felújítás, amely során mindent kicseréltek-felújítottak az autón, így újra eredeti pompájában tündökölhet a Lee 1.

A Barret-Jackson cég scottsdalei árverésén minimálár nélkül kínálják majd eladásra az autót, amelyet a gyári első szerelésű 383 köbinches (nem Hemi) V8-as hajt. Becsült ár nincs, tájékozódási pontnak annyi: a sorozatban főszerepet játszó John Schneider Hemi-motoros General Lee-jét 2008-ban 450 000 dolláros áron értékesítették, a Lee 1 egyesek szerint akár ennek az összegnek a dupláját is elérheti.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!