Az új generációs BMW 7-es fejlesztésénél is figyelembe vették a Protection nevű, gyárilag páncélozott változatot is, így viszonylag egyszerű az utólagos védelem beépítése. A biztonsági utascella nagyszilárdságú acél részei golyóállóak, így csak a padlót és a tetőt kell megerősíteni, illetve golyóálló ablakokat kell beépíteni, az így létrejövő biztonsági cella VR9-es szintű védelmet biztosít. Az üvegek megállítják a 7.62×54 R méretű lövedékeket is, így megfelel a legmagasabb, civil védelmi szintnek, és kérhető kiterjesztett védelem is – ami még nagyobb tömeget eredményez. Például a szervomotorokat is felkészítették arra, hogy méltóságteljesen nyissák és csukják a páncéllemezeket és vastag ablakokat tartalmazó ajtókat.

Amíg a világpiacon csak a 4,4 literes v8-as biturbóval (530 LE/750 Nm) kínálják a BMW 7 Protection változatát, amivel 6,6 másodpercig tart a 0-100 km/óra sprint és 210 km/óra az elektronikusan korlátozott végsebesség, Európában az i7 Protection is megvásárolható lesz. Ez az M70 xDrive (544 LE/745 Nm) 2 hajtómotoros összkerékhajtását kapja. A nagyobb tömeg miatt a 0-100 km/óra gyorsulás 9 másodpercbe telik padlógázon, a végsebesség elektronikusan korlátozott 160 km/óra. Újdonság, hogy mivel gyári építésű páncélautóról van szó, az utólagos biztonsági extrákhoz (megkülönböztető jelzés, kommunikációs rendszer, könnygáz-generátor, satöbbi) nincsenek utólagos kapcsolók, azokat az érintőképernyős fejegységről lehet működtetni.

A felfüggesztést, az összkerék-kormányzást és a fékrendszert is felkészítik a nagyobb tömegre, az autó 255-740 R510 méretű Michelin PAX abroncsokat használ, azért döntöttek e mellett, mert ez még teljes nyomásvesztés esetén is képes 80 km/órával tartós haladásra. A védelem javítására az összes ablak fűtőfóliát és automatikus fűtést kap, így azok nem párásodnak (zavartalan kilátás), persze az utastér hátsó része körben elfüggönyözhető. A 7-es sorozat összes extrája elérhető a BMW 7 Protection és BMW i7 Protection páncélautókhoz, így ránézésre csak a szélvédők vastag ragasztásai árulkodnak az extra védelemről. A BMW egyébként a páncélautók sofőrjei számára dedikált vezetéstechnikai képzéseket is szervez, ha netán arra lenne igénye a vásárlónak.