Az 1.4 TFSI 5.000 percenkénti fordulatszámnál 92 kW (125 LE) teljesítményt produkál, 200 newtonméter maximális forgatónyomatéka pedig 1.500 és 4.000 közötti fordulatszám tartományban áll rendelkezésre.

A turbófeltöltéssel kiegészített FSI-technológia rendkívül magas teljesítménypotenciálját az Audi tervezői a világ versenypályáin és útjain már egyaránt hatásosan igazolták. Az egyik legjobb példa erre, hogy a szakértőkből álló zsűri a 2.0 TFSI erőforrást 2007-ben immár harmadik egymást követő alkalommal tüntette ki az „Év Motorja” díjjal.

E koncepció az új 1.4 TFSI konstrukciójában következetesen folytatódik, harmonikusan ötvözve a nagy fokú gazdaságosság és a kiemelkedő teljesítményszint előnyeit. A homogén keverékképzésről és a különösen hatékony égésfolyamatról hatlyukú befecskendező fúvókák gondoskodnak, amelyek a károsanyag-kibocsátás mérséklésében is fontos szerepet töltenek be.

A turbófeltöltő, valamint a kipufogó-oldali szelepvezérlés nyitási időinek állítása érzékeny gázadási reakciókat és még harmonikusabb nyomatékleadást biztosít. A 200 newtonméter maximális forgatónyomaték 80 százaléka gyakorlatilag már kevéssel az alapjárat felett, 1.250 percenkénti fordulatszámtól a vezető rendelkezésére áll. Az 1.4 TFSI azonban akusztikai adottságai tekintetében is emeli a mércét kategóriájában. Az új high-tech aggregát hatfokozatú manuális sebességváltóval az Audi A3 és A3 Sportback modellekbe rendelhető.

A háromajtós Audi A3 203 kilométer/órás csúcssebességével, illetve az álló helyzetből 100 kilométer/órás tempóra mért 9,6 másodperc alatti gyorsulásával az 1.4 TFSI valóban dinamikus menetteljesítményeket biztosít. Az átlagos üzemanyag-fogyasztás mindemellett csupán 6,5 liter 100 kilométerenként.