Amikor a BMW még csak kóstolgatta az autógyártást, és az olasz Iso cégtől licenszelt buborékautóval próbált sikereket elérni, jogi szabályozástól függően készített belőle három- és négykerekű változatot is. Akkoriban a fenntartási költségek csökkentése volt a fő szempont, a német Auto Ellenrieder cég által készített Škoda Fabia/Seat Ibiza/VW Polo átépítésnek az a létjogosultsága, hogy az A1-es kategóriájú, már 16 éves kortól elérhető jogosítvánnyal is vezethető lesz a végeredmény.

Amíg az autógyár a karosszéria szélére rakja a kerekeket, ahhoz, hogy jogilag háromkerekűnek számítson az átépített jármű, a hátsó nyomtávot minimálisra kellett csökkenteni. Annyi hely kell mindehhez, hogy a csomagtérpadlót is följebb vitték, de egyébként megtartották a kiindulási alapot jelenti VW-konszern kisautó minden extráját – ha már a motorról le kellett mondani. A – jogilag – háromkerekűség mellett a legfeljebb 20 lóerős teljesítmény is ott van az A1-es jogosítvány-kategória használati feltételei között, ennek megfelelően alakulnak az Ellenator nevű jármű teljesítménymutatói is: kellő nekifutással akár 90 km/órás sebességet is el tud érni. Persze nem szabad elfelejteni, hogy nem csak jogilag lesz háromkerekű az átépített autó, de a stabilitása is annak megfelelő, ahogy arról a német Focus magazin által készített videó végén mindenki meggyőződhet.

Aki a meglévő, használt Fabia/Ibiza/Polo kisautóját szeretné átalakíttatni, annak 5500 eurót kell fizetnie a műtétért, az Auto Ellenrieder cég saját maga is épít át használt autókat, futásteljesítménytől függően 10 500 eurótól indul a választék. Kérdés, megéri-e ennyi pénzt költeni egy olyan járműre, ami aztán két év után – 18 éves korban lehet rendes jogosítványa valakinek Németországban – fölöslegessé válik?

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!