Olaszországban mostanság értékesítik a fölösleges állami autókat, több tízezer gépkocsival csökkentve a flotta méretét. Igazi különlegességeket is lehet találni az autó között, most épp egy hivatalosan soha nem létezett Lancia Thema is eladó lett.

Csak 3,0 literes, V6-os dízelmotorral tudta megvásárolni a földi halandó a Lancia Thema-t, ehhez képest most egy 6,4 literes, 470 lóerős HEMI V8-assal szerelt példányt árul egy udinei kereskedés. Azonban a nagy teljesítmény ellenére nem sportkocsival van dolgunk, hiszen a fullextrán felül még B6-os szintű páncélozása is van a sötétkék limuzinnak, így a jármű saját tömege 3245 kg! A védelem hatásosságát az olasz honvédelmi minisztérium is garantálja.

Újonnan több, mint 350 000 euróba került a képeken látható Lancia Thema, ehhez képest most alig harmadáron, 99 900 eurós irányáron próbálnak vevőt találni neki – érdemes megjegyezni, hogy a 2013 februárjában leszállított autó alig 1000 kilométert tett meg, tehát gyakorlatilag újautóról van szó. Persze az olasz hatóságok semmit nem árulnak el a járműről, de ilyen szintű védelemre csak a legfelsőbb személyek jogosultak, a hírek szerint ezt az autó Girgio Napolitano flottájában volt, csak épp nem használták. Ahhoz képest, hogy az olasz állami autófölösleg felszámolása a spórolást szolgálja, azért nem rossz, hogy egyes autókon több, mint negyedmillió eurót buknak alig egy év alatt…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!