Még a kambodzsai ipari miniszter is meglepődött azon, hogy a brit Rolls-Royce a helyi HGB Group Co. Ltd. céggel karöltve márkakereskedést nyitott az országában, amely a világ legszegényebbjei közé tartozik. Azonban a helyi szupergazdagok szeretnek költekezni, és a nyilvántartások szerint 2005-től napjainkig 5 darab Rolls-Royce-ot értékesítettek az országban.

Azonban a gyár és a helyi partner úgy látja, ez a kereslet már kielégítő egy márkakereskedés létesítésére és fenntartására – arra alapozzák az üzleti tervet, hogy hamarosan robbanásszerűen elkezd növekedni a gazdaság, és folyamatosan jönnek majd az új ügyfelek. Érdemes megjegyezni, hogy Kambodzsában az éves átlagjövedelem nagyjából 225 000 forintnak megfelelő riel, ami a legolcsóbb Rolls-Royce árának mintegy fél százaléka. Már júliusban megnyílik a fővárosban, Phnompen-ben a szalon, várhatóan az egyébként a helyi Kia és Mazda forgalmazói teendőket is ellátó HGB Group központi telephelyén. Kambodzsa autópiaca egyébként évi 30 000 darabos értékesítést jelent, és ebben az újautók mellett az importált használt autók is benne vannak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!