Immár hagyományosnak mondható, hogy a Lamborghini egy-egy szuperautót adományoz az olasz rendőrségnek, és nincs ez másként az új Huracán típussal sem, amelynek kulcsait tegnap adta át Stephan Wrinklemann, az autógyár vezetője a rendőrséget képviselő Alessandro Pansa-nak.

Az adománynak köszönhetően újra kéttagú lesz az olasz rendőrség Lamborghini-flottája, az elsőként átadott Gallardo még köszöni szépen, jól van, de az LP560-4-es járőrautó még 2011-ben semmisült meg egy balesetben, amely során egy benzinkútról kihajt autó nem adott elsőbbséget a szuperautónak, amelynek végül a tetején kötött ki.

A legújabb rendőrségi Lamborghini technikájához nem nyúltak, az 5,2 literes, szívó V10-es teljesítménye 610 lóerő, a végsebesség a tetőre szerelt kis méretű fényhíd miatt valószínűleg kevéssel elmarad a szériaváltozattól, cserébe van modern kommunikációs felszerelés a fedélzeten. Ahogy a korábbi Lamborghiniket, a Huracánt is autópályán járőrözésre, promóciós célra és különleges esetekben szervszállításokra használják majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!