A Mecum árverési ház értékesítette a múlt hétvégén Steve McQueen utolsó autóját, amely egy gyári új Porsche 930 Turbo 1976-ból. A híres tulajdonoson kívül még egy apró, de annál illegálisabb átalakítás az autó különlegessége: külön kapcsoló van a hátsó világítás kiiktatására. Ezt a funkciót állítólag többször használta is a színész, aki előszeretettel száguldozott a Mulholland Drive nevű kanyargós úton, és gyakran menekülnie kellett a rendőrök elől.

Steve McQueen a szériafelszerelésen felül kétoldali külső tükröt, tetőablakot, önzáró differenciálművet és fekete sportüléseket rendelt, no meg a 612-9-2 kódú szürke fényezést. A vételt követően az illegális kapcsoló beépítésén felül még annyi történt, hogy a gyárilag elöl 7, hátul 8 col széles felnik helyett elöl 8, hátul 9 col széleseket kapott ez a Porsche 930 Turbo.

Az árverésen végül 1,95 millió dollárnál, azaz 544 millió Ft-nál állt meg a licit, ez az összes nagyjából hússzorosa annak, amit egy egy gyári állapotú, megkímélt Porsche 930 Turbo-ért adnak. A bevétel egy része a Boys Republic nevű iskola támogatására megy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!