Sebastian Vettel halad előre, mint a gőzhenger a 2011-es Forma-1-es Világbajnokságban. Egy újabb győzelmet gyűjthetett be ugyanis a Red Bull német pilótája, ezúttal Szingapúrban. Így Alonso és Hamilton mögött immáron ő a harmadik, akinek sikerült felállnia a dobogó legfelső fokára ezen az éjszakai futamon. Verhetetlennek bizonyult a 24 éves pilóta Szingapúrban, de még nem az övé a világbajnoki cím. Jenson Button lett a második a McLarennel, miközben Vettel csapattársa, Mark Webber állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

„Először is nagyon, nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. Az autó az egész verseny során fantasztikusan ment…Nagyszerű eredmény. Nagyon kedvelem ezt a pályát, a kihívást, szerintem ez a leghosszabb verseny…Ami a világbajnokságot illeti, úgy néz ki, hogy lesz még egy esélyünk a következő futamon.” – szögezte le Vettel.

A német pilóta rajtcél győzelmet aratott a távoli Szingapúr esti versenyén, s senki sem került annyira közel hozzá, hogy megszorongassa. A Red Bull üdvöskéje körönként egy másodperccel volt gyorsabb vetélytársainál, s bár a mezőny felzárkózott hozzá a biztonsági autós periódusban, de senki nem tudta letaszítani az élről. Vettel jelenleg 124 ponttal vezet az egyéni ponttáblán második Jenson Button előtt úgy, hogy még 125 pontot lehet összesen szerezni a hátralévő öt futamon. Egyedül a mclarenes Jenson Button tudott csak közel kerülni Vettelhez a verseny vége felé, de végül nem tudta beérni német versenytársát. A bronzérmes Webber lassú rajtot vett és Fernando Alonso a harmadik helyre verekedte magát. Webber és Alonso ezután a harmadik helyért harcolt a verseny során, de végül az ausztrál pilótáé lett az értékes helyezés.

Fernando Alonsónak idén nem jött össze a szingapúri győzelem, csak negyedik tudott lenni ezen a versenyen, pedig a Ferrari nagyon reménykedett, hogy ha máshol nem, itt talán előkelőbb helyen érhetnek célba autói. Nem így történt. Felipe Massa körhátrányban a kilencedik helyen futott célba. Ez bár nem túl jó helyezés, de annak fényében, hogy a Hamiltonnal való ütközés után a 20. helyre esett vissza, talán nem is tűnik túl rossznak.

Szingapúri Forma-1-es Nagydíj végeredménye

1. Sebastian Vettel Red Bull 1:59:06.757 2. Jenson Button McLaren + 1.737 3. Mark Webber Red Bull + 29.279 4. Fernando Alonso Ferrari + 55.449 5. Lewis Hamilton McLaren + 1:07.766 6. Paul di Resta Force India + 1:51.067 7. Nico Rosberg Mercedes + 1 kör 8. Adrian Sutil Force India + 1 kör 9. Felipe Massa Ferrari + 1 kör 10. Sergio Perez Sauber + 1 kör 11. Pastor Maldonado Williams + 1 kör 12. Sebastien Buemi Toro Rosso + 1 kör 13. Rubens Barrichello Williams + 1 kör 14. Kamui Kobajasi Sauber + 2 kör 15. Bruno Senna Renault + 2 kör 16. Heikki Kovalainen Lotus + 2 kör 17. Vitalij Petrov Renault + 2 kör 18. Jerome d’Ambrosio Virgin + 2 kör 19. Daniel Ricciardo HRT + 4 kör 20. Vitantonio Liuzzi HRT + 4 kör 21. Jaime Alguersuari Toro Rosso Nem ért célba 22. Jarno Trulli Lotus Nem ért célba 23. Michael Schumacher Mercedes Nem ért célba 24. Timo Glock Virgin Nem ért célba

Lewis Hamiltont nem fogadták idén kegyeik közé az égiek, hiszen ez sem volt egyszerű futam számára. A rajtnál nem sikerült kielőznie a lassan rajtoló Webbert, de gyorsan összeszedte magát. Ezután azonban nekiütközött Felipe Massa autójának, mindjárt a bokszbeállások első köre után. A McLaren szárnya megsérült és még meg is büntették Hamiltont. Massa defektet kapott. A brit pilóta végül az ötödik helyen futott célba. Hamiltont Paul di Resta követi a kitűnő hatodik helyen. A brit pilóta pályafutása legelőkelőbb helyezése volt a mai. Nico Rosberg enyhülést hozott a McLaren számára azután, hogy a hétszeres világbajnok német Schumacher ráfutott Sergio Perez autójára és összetört autójával esett ki a versenyből. Ekkor ment ki a biztonsági autó a pályára, s ekkor tömörödött össze a mezőny. Rosberget Sutil, Massa és Perez követi a pontszerző helyeken.

A világbajnokság eredménye a Szingapúri Nagydíj után

Pilóták: 1. Sebastian Vettel 309 pont 2. Jenson Button 185 pont 3. Fernando Alonso 184 pont 4. Mark Webber 182 pont 5. Lewis Hamilton 168 pont 6. Felipe Massa 84 pont 7. Nico Rosberg 62 pont 8. Michael Schumacher 52 pont 9. Vitalij Petrov 34 pont 10. Nick Heidfeld 34 pont Konstruktőrök: 1. Red Bull 491 pont 2. McLaren 353 pont 3. Ferrari 268 pont 4. Mercedes 114 pont 5. Renault 70 pont 6. Force India 48 pont 7. Sauber 36 pont 8. Toro Rosso 29 pont 9. Williams 5 pont

A mezőny ezután marad Ázsiában, hiszen két hét múlva (2011. október 9.) Japánban, Szuzukában csapnak össze az autók. Korábban szó volt róla, hogy a tavaszi földrengés és szökőár pusztítása miatt nem rendezik meg ezt a futamot, de sokan lobbiztak mellette a Forma-1-esek közül is, mivel ez egy nagyon kedvelt pálya a körükben. 2009-ben és 2010-ben is a most mindennél dominánsabb teljesítményt nyújtó Sebastian Vettel nyerte meg a Japán Nagydíjat, így nem fog nagy meglepetést okozni, ha triplázik a távol-keleti pályán.