Szeptember 29. és október 2. között a Francia Rally szakaszai Elzász kanyargós aszfaltcsíkjain, egy katonai gyakorlópályán és Haguenau városka utcáin is keresztülvezetik majd Turán Frigyest és navigátorát, Zsiros Gábort. A fiúk teljes erőbedobással készülnek a jövő hétre, és a Ford Fiesta S2000 is villám tempóban gyógyult meg. Markko Märtin és csapata professzionális munkát végzett, hihetetlenül rövid idő alatt állította talpra az autót. 

„Bizakodóak vagyunk a Francia Rallyval kapcsolatban, mert ez végre olyan verseny lesz, ahol tavaly már kipróbálhattuk magunkat még a WRC kategóriában. Különösen szeretjük az aszfaltos pályát, úgy gondolom, hogy ott igazán gyorsak tudunk lenni. Nagyon köszönjük a rengeteg támogatást és jókívánságot, amit a bukás után kaptunk. Jól esik, hogy ennyire szurkolnak nekünk, és szeretnénk ezt azzal meghálálni, hogy minél előrébb végzünk és talán újabb világbajnoki pontokat is szerzünk.” – mondta Turán Frigyes.

„A balesetünk során beütöttem a fejem és volt egy kis agyrázkódásom, de most már minden a legnagyobb rendben, készen állok az új futamra. Nagyon furcsa volt visszanézni a Mecsek Rallyról készült videókat, de jó érzés, hogy ilyen sokan kíváncsiak ránk, közel százezren látták a felvételeket a YouTube-on. Rengeteg jókívánságot, támogatást és biztatást kaptunk, ami megerősít és új lendületet ad, hogy nagyszerűen szerepeljünk a francia futamon.” – tette hozzá Zsiros Gábor.

A srácokra izgalmas napok várnak a már megszokott programokkal. A hét elején ismerkedhetnek a pályákkal, csütörtökön shakedown és rajtceremónia, péntektől vasárnapig pedig három kemény versenynapon kell végig száguldaniuk.