Egyelőre meg kell elégednünk azzal a kijelentéssel, hogy a Telluride a valaha volt legnagyobb méretű Kia személyautó, a gyár ugyanis nem közölte a szabadidő-autó pontos méreteit. A márka dél-kaliforniai fejlesztőközpontjában tervezték a megjelenést, az összeszerelésre a Georgiában lévő üzemben kerül majd sor.

Az észak-amerikai igényeknek megfelelően nagyméretű doboz lett a külső, az utastér hét- vagy nyolcszemélyes lehet attól függően, hogy a második sorban üléspad vagy két fotel található. A haladásról egy 3,8 literes, Atkinson-ciklus szerint működő, közvetlen befecskendezéses V6-os gondoskodik (291 LE/355 Nm), a váltó nyolcfokozatú, automatikus. Feláras az összkerékhajtás, ami elektronikusan vezérelt többtárcsás tengelykapcsolót használ központi differenciálműnek, a magasabb felszereltségeken szintszabályzós hátsó felfüggesztés jár.

Nem csak méret, de luxus tekintetében is felfelé mozdul a Kia Telluride, amelyhez dupla díszvarrással rendelkező Nappa bőr kárpit, szálhúzott fém vagy matt fabetét is kérhető, az első és második sorban lehetnek hűthetőek-szellőztethetőek az ülések, a második sor klímapanelje a tetőkárpiton kapott helyet.