Néhány héttel ezelőtt már közöltünk pár vázlatot egy kupé-befejezéssel ellátott Ferrari FF-ről, amelyről idő közben bizonyossá vált, hogy nem szériaautóról, hanem a Special Project részleg alkotásáról van szó. Az itt látható kocsi még különlegesebb.

A Dubaiban élő, indiai származású 32 éves Cheerag Arya megrendelésére készülő kupé formáját védték le az olaszok. A műszaki alapot az egyébként már kifutott Ferrari 599 GTO adja, amelyre egy igazán különleges karosszéria kerül. Amikor a fiatal milliárdos megkereste az SP részleget, ott tucatnyi tervet prezentáltak neki, ő pedig összeválogatta a neki legjobban tetsző részleteket; például az F12berlinetta fényszóróit.

Műszakilag mindössze annyi a változtatás az 599 GTO-hoz képest, hogy még hangosabb kipufogót kap az autó, és a felfüggesztésének hangolását is megváltoztatják a tulajdonos kérésének megfelelően. Az autó építése még folyamatban van, augusztus végén készült el a modell, amely alapján a karosszériát elkészítik majd, a jövő év elején várható a Ferrari SP Arya hivatalos bemutatkozása, ami a tulajdonosnak való átadást jelenti.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!