Noha egyre több gazdag ember számára fontos, hogy ha nem is környezetbarát, de legalább a környezetet kevésbé terhelő autót vásároljon, szép számmal vannak olyanok is, akik a lehető legtöbbet akarják a pénzükért cserébe. Nekik készül a Mercedes S 65 AMG, a szuperlatívuszok S-osztálya.

A 6,0 literes lökettérfogatú V12-es erőforrás az AMG módosításoknak hála 630 LE/1000 Nm teljesítményű, új elem, hogy már 7 fokozatú automatikus váltó csatlakozik hozzá – a 100 km/óráig tartó sprintet az elődjénél 1 tizeddel hamarabb, 4,3 másodperc alatt letudja az autó. A végsebesség a politikailag korrektnek minősített 250 km/óra, és noha ez egészen biztos nem valós érték, és ennek a duplája se fogja padlóhoz vágni a tulajdonost, érdemes megemlíteni, hogy a szabványos ciklus alapján 11,9 l/100 km a fogyasztás – a javulás leginkább a motorleállítónak köszönhető.

Ha nem is könnyen, de meg lehet különböztetni a mindössze V8-as motorral rendelkező S 63 AMG-től az új V12-es csúcsmodellt, és nem csak a sárvédőkön elhelyezett V12 Biturbo felirat árulkodik: a három dupla keresztléccel rendelkező hűtőrács a tucatnyi henger sajátja, ahogy a fényes króm légbeömlő-rácsok és a néhány extra króm díszléc is.

Ahogy az egy (Németországban) 232 050 eurós (68,8 millió Ft) autótól elvárható, minden  extrafelszerelés már benne van az árban, az egyediséget tovább növelő extrákon kívül egy lényegi tétel szerepel az opciós listán, mégpedig a karbon-kerámia fékrendszer. Los Angelesben és Tokióban egyszerre mutatják be a Mercedes S 65 AMG-t, amelynek kiszállítása 2014 márciusában indul.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!