Noha a Nissan már hivatalosan kiszállt a Deltawing-projektből, azért csak nem tudja feledni a háromszög alakú sportkocsi ötletet, amelynek jelenleg egy kézzelfogható példája van, a Zeod RC nevű akkumulátoros-elektromos versenyautó. De ha a mérnökök akarata szerint megy a dolog, akkor hamarosan a közúton is találkozhatunk egy hasonló autóval.

A Tokiói Autószalonon bemutatkozó BladeGlider nevű autóról ugyanis azt állítják, hogy az már egészen közel van ahhoz, amit a közeljövőben megvalósítanak. Mármint a mérnököknek ez a szándéka, de valószínűleg a pénzügyi osztály jóváhagyására is szükség lesz ahhoz, hiszen az elektromos autók piaca nem úgy alakul, ahogy azt még pár évvel ezelőtt elképzelték.

Ráadásul a Nissan BladeGlider minden tekintetben újat hoz, hiszen annak karbonból sütött vázára szintén karbonból sütött karosszériát helyeznek, a hajtásról pedig a két hátsó kerékbe épített kerékagy-elektromotor gondoskodik – a nagy rugózatlan tömeg miatti komfort-csökkenés egy sportkocsinál nem olyan vészes. Az 1 méteres első nyomtáv miatti keskeny orrnak köszönhetően nagyon áramvonalas tud lenni a karosszéria, a széles hátsó nyomtáv garantálja a jó kanyarvételt – a tömegeloszlás 30/70 százalék az első/hátsó tengely között –, az oldalanként beépített 1-1 elektromotor vezérlésével valósítják meg az önzáró differenciált.

A BladeGlider-rel a fiatalokat próbálják megnyerni a Nissan mérnökei, hiszen olyan autót készítettek nekik, amelyet eddig legfeljebb csak videojátékokban tapasztalhattak meg. Kérdés, hogy a karbon és az elektromos technika miatt megfizethető lesz-e a végeredmény, ha egyáltalán megvalósul az autó.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!