Komoly változások lesznek hamarosan a Fiat kompakt osztályban, hiszen szépen lassan érkeznek majd az új, globális lépcsős hátú kompakt autó egyes változatai. Elsőként minden bizonnyal az észak-amerikai piacra szánt Dodge Hornet-et ismerhetjük majd meg, de a Brazíliában gyártott Fiat Siena se várat magára sokat.

Utóbbi egészen pontosan egy olyan méretű, és ahogy az a minimális álca alatt látszik, formára is hasonló autó, mint a nálunk forgalmazott Liena. Króm bajuszt kap a hatalmas méretű hűtőrács, a far magas, a csomagtartó minden bizonnyal tágas.

A lemezek alatt nagyjából ugyanazt a műszaki tartalmat találjuk majd, mint eddig, a műszerfal mintha sportosabb kialakítású lenne a kerek szélső szellőzőnyílásokkal. A motorok tekintetében nagy változás nem várható, hiszen ennél az autónál a jó ár/érték arány lesz a döntő. Azonban lehet, hogy mi nem a dél-amerikai, hanem az észak-amerikai változatot kapjuk majd meg a Fiat Linea utódaként.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!