November közepén indul az új generációs Subaru Forester forgalmazása Japánban, így nem csoda, hogy már elkészültek a prospektusok. Az egyiket sikerült most lefényképezni, amely alapján álca nélkül megismerhetjük idő előtt az új szabadidő-autót.

Jól látszik a képeken, hogy az eddigi egyedi megjelenés helyett lényegében egy megemelt Impreza kombiról van szó jelen esetben – ha más irányból közelítünk, akkor egy hosszabb hátsóval ellátott XV az újdonság. Megvannak a méretek is: hossz 4595 mm (+35), szélesség 1695 mm (+20), magasság 1795 mm (+15), tengelytáv 2640 mm (+25), a csomagtér 505 liter (+55) – minden tekintetben nagyobb lett a Forester.

Japánban két erőforrással indul az értékesítés, a 2,0 litere szívó bokszer 148 lóerős, ugyanez turbóval már 280 lóerős – amíg előbbihez 6-os kézi váltó és fokozatmentes automata kérhető, utóbbi csak fokozatmentes automatával párosítható. Európában ezek mellé még jön a 2,0 literes bokszer dízel, Japánban később STi változat is lesz a jelenlegihez hasonlóan.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!