Nyitott karosszériával kezdett a Dodge Viper, de az évek során annyira a kupé került előtérbe, hogy az aktuális, immár az SRT márka alá besorolt generáció már csak zárt felépítménnyel készül. Ezen segít most tíz példány erejéig a detroiti Prefix cég, amely egyébként prototípusok és különféle életnagyságú autó-modellek készítésével foglalkozik.

Medusa néven létrehoztak egy karosszériaépítő részleget, amellyel nem az autógyárak, hanem tehetős magánemberek megrendeléseit fogják teljesíteni a jövőben. Az első autójuk lesz a Dodge Viper roadster, amelyből azonban mindössze 10 darabot készítenek. Ennek az exkluzivitásnak megvan az ára, a 35 000 dollár a 102 000 dolláros indulóárral rendelkező SRT Viper bekerülési költségének nagyjából harmada, és persze ezen felül további pénzt kell fizetni akkor, ha mondjuk egyedi színt vagy belső kialakítást szeretne a kedves megrendelő.

Mivel Viper-tulajdonosok egy klubja már látta az autót, és igen nagy érdeklődést tanúsítottak, a Prefix azt tanácsolja a reménybeli megrendelőknek, hogy siessenek, mert nem biztos, hogy sor kerül majd rájuk. De egyben azt is mondják, hogy gyakran látogassanak majd vissza a weboldalukra, ahol folyamatosan tájékoztatást kapnak majd az új alkotásokról.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!