Megérkezett Magyarországra a Jaguar új sportkocsija, az F-Type, amelyről csak szuperlatívuszokban tudnak beszélni a gyári emberek: a márka eddig legjobb fékjei (a V8-as csúcsmodellen), új alumínium-ötvözetet fejlesztettek a külső lemezekhez (ami már 8 mm-es íven hajlítható), no meg az a kipufogóhang, ami gombnyomásra tovább fokozható (a megfelelő feláras opció rendelése esetén).

Mindehhez nagyon dögös megjelenés tartozik, no meg egy érdekes imázs. A gyár által megrendelt típusbemutató filmben a vásárló a feleségét üldöző gengszter, aki a hetvenes évek második feléből származó, 180 lóerős Cadillac Seville-lel könnyedén tartja a lépést az 500 lóerős Jaguar roadsterrel. Hiába az alumínium felfüggesztés, meg az elektronikusan vezérelt zárású differenciálmű (csak a V8 S-ben), nem sikerül tartósan lerázni az öreg amerikai vasat.

De térjünk gyorsan vissza az autóhoz, amely dögös megjelenésű, így minden esélye megvan ahhoz, hogy az ebben a szegmensben meglehetősen korlátozott darabszámú magyar piacon sikeres legyen. A vetélytársakhoz képest jó áron adják, a 340 lóerős alapváltozat ára 22 899 000 Ft, a 380 lóerős V6 S ára 26 499 000 Ft, a 495 lóerős V8 S-ért legalább 31 099 000 Ft-ot kell fizetni, és akkor még ott vannak az extrák. Tízféle könnyűfém felni, de kormányból is hétféle van, nem is beszélve a választható színű biztonsági övről. Csak győzze az ember türelemmel, mire összeállítja álomautóját…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!