Nem egyszerűen új formavilágot hoz majd a következő Mercedes C-osztály, hanem a márka új, kis méretű hátsókerékhajtású padlólemezének debütálása is lesz egyben az autó, amelynek prototípusai már a közutakon is mennek.

Jól látszik, hogy milyen vékony lesz majd a C oszlop a maihoz képest, és hogy mennyire mások az arányok: hosszú az orr, messze előretolt első tengellyel. Az egy évvel ezelőtti kémfotókhoz képest már készen van a hátsó rész is.

A kompakt autókban már debütált 1,6 literes benzines, 1,8 és 2,2 literes dízelmotorok mellett egészen biztosan lesz V6-os erőforrás is a karosszériában, mégpedig az új, 3,5 literes biturbó, amely az új AMG-t is mozgatja majd. Ennél nagyobb újdonság lesz azonban, hogy benzin- és dízel-elektromos hajtással is választható lesz majd a új Mercedes C-osztály. Az új padlólemezt úgy alakítják ki, hogy abban kényelmesen elférjenek az akkumulátorok.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!