Nem csoda, hogy a Ferrari rekord-nyereségesen működik, olyan gyakran kapunk hírt egy-egy autó spontán öngyulladásáról és teljes megsemmisüléséről, hogy némi túlzással minden ügyfél két autót vásárol: egyet saját pénzből, egyet meg a biztosító finanszíroz.

Most épp egy Ferrari FF égett el Hong Kongban, nem kis torlódást okozott, de még így is azt kell mondani, hogy szerencsésen megúszta mindenki a nagyobb bajt. A Happy Valleyt a Wong Chung Hang negyeddel összekötő Aberdeen Alagútból épp csak kihajtott az olasz sportkocsi, amikor lángra kapott.

Ha netán az alagút zárt terében tör ki a tűz, és a füst nem tud szabadon távozni, akár tömegszerencsétlenség is lehetett volna az esetből. Így azonban csak egy látványos Ferrari-öngyilkosság lett a dologból. Annak ellenére, hogy a tűzoltók gyorsan a helyszínre értek, nem tudták megakadályozni, hogy a motortérben keletkezett tűz el ne pusztítsa a Ferrari FF-et. Maradt még pár alkatrész a hátsó részben, amelyeket mondjuk bontóban lehet majd értékesíteni – no nem autójavítási célból, de ez egy remek alkalom arra, hogy valaki készítsen egy Ferrari FF kanapét.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!