A szlovéniai Hovercraft nevű cég készítette el azt a felfújható úszó platformot, amelynek a segítségével akár 5 tonna tömegű járműveket is lehet a vízen szállítani. Nem annyira a hobbifelhasználókra, sokkal inkább a katasztrófavédelmi egységekre gondoltak a fejlesztés során.

Például az erdőtüzek ellen védekező egységek menekülhetnek meg a vízi úton keresztül a lángok elől a járművükkel együtt – a speciálisan felszerelt terepjárók értékének csak töredéke az a 10 600 dollárnak megfelelő összeg, amennyibe a legnagyobb teherbírású változat kerül; szükség esetén akár 50 embert is lehet ezzel a komppal szállítani.

Nagy méretű csomagtérre van szükség a szállításhoz, hiszen leeresztett állapotában elég sok helyet foglal a komp, amelynek a tömege viszonylag alacsony, 300 kg. Korlátozza a használatát, hogy ahhoz, hogy járművel rá lehessen állni, nyugodt vízre és lankás vízpartra van szükség.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!